Новини

Ю. Вілкул: У Кривому Розі тривають ремонти лікарень та будівництво нових амбулаторій – зокрема, в партнерстві міської влади та Українського фонду соціальних інвестицій реалізується 4 медичних проєкти

1-20Незважаючи на системні проблеми з фінансуванням лікарень, які по реформі стали автономними і повинні отримувати кошти з боку НСЗУ, за останні роки в місті побудовані і реконструйовані вже 50 нових амбулаторій, після передачі лікарень з обласного підпорядкування місту відкрито сучасний кардіологічний центр із двома агіографічними відділеннями у лікарні №9, відремонтовано 10, 11 лікарні, лабораторія у «шістнадцятці», у багатопрофільній лікарні №2 запрацювало сучасне відділення блоку амбулаторного гемодіалізу, відкрито ще одне ангіографічне відділення.

   Також, Кривий Ріг залучає інвестиції в розвиток галузі охорони здоров'я, покращення якості надання медичних послуг мешканцям. Надійними партнерами міста є ГО «Егіда-Центр» та Український фонд соціальних інвестицій за сприяння яких та при фінансовій підтримці Уряду Німеччини через Банк розвитку KfW ремонтуються заклади медицини та освіти, закуповується нове обладнання для лікарень.
1-22   На разі, у Кривому Розі в роботі чотири медичних проєкти з УФСІ: капітальний ремонт відділення гострого інфаркту міокарду міської лікарні №9 та клініко-діагностичної лабораторії міської інфекційної лікарні №1, а також капремонт в амбулаторіях практики сімейної медицини у Довгинцівському районі по вулиці Мухіній та на житломасиві Інгулець – амбулаторія №1 Центру первинної медико-санітарної допомоги №7.
   На житловому масиві Інгулець вже розпочинаються підготовчі роботи для виконання капітального ремонту приміщень медзакладу.
   «Ремонт цих двох амбулаторій покращить якість надання медичних послуг майже 30 тисячам городян. Ми вдячні нашим партнерам - організації «Егіда–Центр» та Українському фонду соціальних інвестицій за довіру до нашого міста та допомогу у реалізації дійсно дуже корисних для жителів інфраструктурних проєктів. Адже крім ремонту медзакладів за підтримки Фонду на мікрорайоні Інгулець капітально відремонтовано 17 квартир для наших «нових криворіжців» у гуртожитку по вул. Каткова, проведена термомодернізація дитячого садочка №255, завдяки чому 120 малюків перебуватимуть у більш комфортних умовах. Разом ми працюємо задля розвитку міста та комфорту мешканців», - сказав в.о. міського голови Юрій Вілкул.
1-19   Також, до кінця цього року у місті буде реалізована ще низка медичних проєктів: капітальний ремонт інфекційної лікарні з облаштуванням сучасної клініко-діагностичної лабораторії, що здатна робити за добу близько 100 ПЛР-досліджень на коронавірус; ремонт у міськлікарні №3, часткова реконструкція у «тисячці» та відкриття амбулаторії в Тернівському районі по вулиці Сірка. В цілому, у 2021 році у міському бюджеті на підтримку та розвиток медицини (оплату енергоносіїв, придбання обладнання, тощо) передбачено понад 240 млн грн. У тому числі, на виплату зарплати лікарям, у зв'язку із недофінансуванням з боку НСЗУ, вже спрямовано більше 21 млн грн.